Penne w sosie śmietanowym z boczkiem, pieczarkami i cebulą

Jeżeli szukacie pomysłu na szybki i dobry obiad to polecam Wam ten przepis. Aromatyczny makaron w sosie śmietanowym z boczkiem, pieczarkami i cebulą to danie szybkie i łatwe w przygotowaniu a do tego bardzo smaczne. Jeśli uwielbiacie makarony tak samo jak ja to z pewnością je pokochacie :)
SKŁADNIKI:
  • 1 op. makaronu penne
  • 300 g śmietany 30%
  • 300 g boczku wędzonego
  • 3 małe cebule
  • 6 średnich pieczarek
  • starty ser
  • sól, pieprz, ostra papryka
Boczek i cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni. Pieczarki zetrzeć na tarce i dodać na patelnię. Gdy wszystko będzie już zarumienione i lekko zmięknie, wlać śmietanę. Poczekać aż się zagotuje, popieprzyć, doprawić ostrą papryką i ewentualnie dosolić (z solą należy uważać – czasami boczek sam w sobie jest już bardzo słony). W czasie robienia sosu ugotować makaron według informacji na opakowaniu. Gotowy makaron połączyć z sosem. Podawać ze startym serem.
Bon appétit :)

Najedzona

cześć! tu Monika 🖐️ pokażę Ci miejscówki kulinarne w Trójmieście 📍 zabiorę w podróż w poszukiwaniu nowych smaków 🌍 #lesswastepolska 🌱 po więcej zapraszam na instagram @najedzonapl

5 thoughts on “Penne w sosie śmietanowym z boczkiem, pieczarkami i cebulą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.