10 Zdrowych i pysznych przepisów na mrożony jogurt

Obecnie mrożony jogurt jest w trendzie ze względu na swoją pyszność. Przepisy na mrożony jogurt są bardzo łatwe do wykonania i składają się z mniejszej ilości cukru i nabiału. Tak więc, jeśli szukasz zdrowych przepisów na deser, to są to najlepsze 10 mrożonych przepisów na jogurt, które powinieneś spróbować.

Mrożony jogurt przepis:

Składniki:

– 1 kubek pełnotłusty jogurt

– 2 kubki niskotłuszczowy jogurt

– 1/4 filiżanki cukru

– 1 łyżeczka esencji waniliowej

– 1/2 szklanki kremowego sera

– 1/4 szklanki mleka

– 3 łyżki stołowe mąki

– 1/4 łyżeczki soli

– 1 łyżeczka sody oczyszczonej

– 1/4 filiżanki mini wiórków czekoladowych

– 1/4 szklanki posiekanych orzechów

Metoda:

1. Rozgrzej piekarnik do 250°F.

2. Wyłóż blachę do pieczenia papierem pergaminowym i spryskaj ją nieprzywierającym sprayem do gotowania.

3. W dużej misce ubij serek śmietankowy, mleko, cukier, wanilię i sól do uzyskania gładkości. Dodać sodę oczyszczoną i mąkę i dobrze ubić. Włóż chipsy czekoladowe i orzechy.

4. Przenieś masę na blachę do pieczenia i zamrażaj przez 30 minut.

5. Scoop the frozen yogurt into ice cream cones and serve immediately.

Możesz również użyć tych przepisów na mrożony jogurt jako polewy do lodów.

10 zdrowych przepisów na mrożony jogurt:

1. Pumpkin Pie Protein Freeze

Składniki:

– 1/4 filiżanki waniliowego białka w proszku

– 1/4 filiżanki dyni z puszki

– 1 łyżka oleju kokosowego

– 1/2 szklanki mleka migdałowego

– 1/2 szklanki zwykłego jogurtu greckiego

– 2 gałki lodów waniliowych

– 1/2 szklanki wiórków czekoladowych

– 1/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich

– 1/4 szklanki prażonych orzechów włoskich

Metoda:

1. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Nasmaruj kwadratową patelnię o średnicy 9 cali.

2. Umieść dynię, białko w proszku, olej kokosowy i mleko migdałowe w blenderze lub robocie kuchennym i zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

3. Wlej mieszankę do przygotowanej patelni.

4. Piec przez 25 do 30 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w środek ciasta wyjdzie czysta.

5. Pozwól ciastu całkowicie ostygnąć w patelni.

6. Wyciągnij ciasto na deskę do krojenia i pokrój na kwadraty.

7. Na każdy kwadrat nałożyć gałkę lodów.

8. Posypać wierzch wiórkami czekoladowymi, a następnie docisnąć orzechy włoskie do wiórków.

9. Wróć do zamrażarki na co najmniej 1 godzinę.

10. Pokrój na kwadraty.

11. Powtórz z pozostałym ciastem i polewami.

12. Podawać.

13. Resztki przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce do tygodnia.

14. Zamrozić resztki na okres do miesiąca.

2. Coconut Chocolate Chip Protein Freeze

Składniki:

– 1/4 filiżanki waniliowego białka w proszku

– 1/4 szklanki niesłodzonych płatków kokosowych

– 1/4 filiżanki niesłodzonego mleka migdałowego