Jak zrobić bezglutenowe Brownies

Czy zamierzasz wkrótce świętować przyjęcie urodzinowe i szukasz pysznego przepisu na deser bezglutenowy dla swojego przyjaciela? Oto pyszny i kremowy przepis na brownie. Wystarczy postępować zgodnie z instrukcjami, aby zrobić yummy i pyszne bezglutenowe brownie.

Składniki:

Mąka migdałowa ( 1 filiżanka)

Proszek do pieczenia (1 łyżeczka)

Kakao w proszku (1/4 łyżeczki)

Soda oczyszczona (1 łyżeczka)

Cukier (2/3 filiżanki)

Mleko (2 łyżki stołowe)

Olej (2 łyżki stołowe)

Ekstrakt waniliowy (1 łyżka stołowa)

Masło (1 łyżka stołowa)

Procedura:

Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita. Nasmaruj patelnię masłem i wyłóż ją papierem pergaminowym.

W misce dobrze wymieszaj ze sobą wszystkie składniki i przelej na natłuszczoną patelnię.

Wstaw do piekarnika na 30 minut.

Pozwól mu ostygnąć przez 10 minut, a następnie pokrój go i ciesz się.

Notka:

Jeśli chcesz, aby było zdrowsze i wegańskie, możesz zastąpić masło masłem migdałowym lub sojowym.

Możesz również dodać trochę orzechów włoskich lub wiórków czekoladowych, aby uczynić go bardziej kuszącym.

Wnioski:

Jest to najsmaczniejszy i najłatwiejszy do wykonania przepis na bezglutenowe brownie, który kiedykolwiek wypróbujesz. Możesz to zrobić w mikrofalówce lub w piekarniku.

Jest to najłatwiejszy sposób na zrobienie bezglutenowych brownies.

Mam nadzieję, że spodobał Ci się ten przepis i spróbujesz go kiedyś zrobić.