Czy zamierzasz wkrótce świętować przyjęcie urodzinowe i szukasz pysznego przepisu na deser bezglutenowy dla swojego przyjaciela? Oto pyszny i kremowy przepis na brownie. Wystarczy postępować zgodnie z instrukcjami, aby zrobić yummy i pyszne bezglutenowe brownie.
Składniki:
Mąka migdałowa ( 1 filiżanka)
Proszek do pieczenia (1 łyżeczka)
Kakao w proszku (1/4 łyżeczki)
Soda oczyszczona (1 łyżeczka)
Cukier (2/3 filiżanki)
Mleko (2 łyżki stołowe)
Olej (2 łyżki stołowe)
Ekstrakt waniliowy (1 łyżka stołowa)
Masło (1 łyżka stołowa)
Procedura:
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita. Nasmaruj patelnię masłem i wyłóż ją papierem pergaminowym.
W misce dobrze wymieszaj ze sobą wszystkie składniki i przelej na natłuszczoną patelnię.
Wstaw do piekarnika na 30 minut.
Pozwól mu ostygnąć przez 10 minut, a następnie pokrój go i ciesz się.
Notka:
Jeśli chcesz, aby było zdrowsze i wegańskie, możesz zastąpić masło masłem migdałowym lub sojowym.
Możesz również dodać trochę orzechów włoskich lub wiórków czekoladowych, aby uczynić go bardziej kuszącym.
Wnioski:
Jest to najsmaczniejszy i najłatwiejszy do wykonania przepis na bezglutenowe brownie, który kiedykolwiek wypróbujesz. Możesz to zrobić w mikrofalówce lub w piekarniku.
Jest to najłatwiejszy sposób na zrobienie bezglutenowych brownies.
Mam nadzieję, że spodobał Ci się ten przepis i spróbujesz go kiedyś zrobić.