Jak zrobić rogaliki drożdżowe

Rogaliki drożdżowe to jedna z najlepszych opcji, gdy szukasz zdrowej przekąski. Wykonuje się je w 100% z naturalnych składników i nie używa się żadnych konserwantów.

Proces wykonania tego ciasta jest dość prosty, wystarczy postępować zgodnie z instrukcją. Zamierzam opowiedzieć Ci o składnikach, które wykorzystasz do zrobienia tej pysznej przekąski.

Składniki:

2 filiżanki ciepłej wody

1/4 szklanki cukru

3 łyżeczki drożdży

2 1/4 szklanki mąki

1/2 szklanki masła

Masło: Nada smak rogalowi i aromat. Najlepszej jakości masło, którego możesz użyć to masło niesolone.

Cukier: Daje słodki i pyszny smak do croissant. Jeśli nie masz cukru to spróbuj użyć miodu zamiast cukru.

Drożdże: Jest to żywa forma grzyba, która może fermentować ciasto. Pomoże Ci dodać smak do Twojego chleba i rogala.

Mąka: Jest podstawą rogala i pomoże Ci nadać mu miękką konsystencję.

Metoda:

Po pierwsze, wymieszaj w misce 2 szklanki ciepłej wody i cukier. Teraz dodaj do niej drożdże i dobrze wymieszaj. Gdy drożdże i woda zostaną wymieszane, przykryj miskę i pozostaw na 10-15 minut.

Teraz dodaj mąkę i dobrze wymieszaj. Dodaj masło do mieszanki mąki i wyrób ciasto. Wyrabiaj je przez 5 do 6 minut. Jeśli będziesz wyrabiać ciasto dłużej niż 6 minut, stanie się ono lepkie.

Teraz umieść ciasto w czystej misce i przykryj je folią. Pozostaw na około 40 do 50 minut. Po tym czasie zwiń je w kulkę i uformuj w okrągły kształt.

Rozgrzej piekarnik do 375 stopni Fahrenheita. Włóż rogalik do środka piekarnika i piecz go przez około 12 do 15 minut.

Wnioski:

Tak więc, teraz już wiesz jak zrobić rogala drożdżowego. Jest to pyszna, zdrowa i mniam mniam przekąska. Jeśli szukasz zdrowych i pysznych przekąsek to musisz spróbować tego rogala.