Zupa na Wielkanoc

Pierwszy dzień Wielkanocy jest bardzo ważnym dniem dla chrześcijan na całym świecie. Jednak głównym powodem tego święta jest zmartwychwstanie Jezusa Chrystusa, Syna Bożego. Tak więc, w tym dniu cały świat świętuje zmartwychwstanie Jezusa Chrystusa, symbol nowego życia i nadziei.

Jak wiemy, symbolem Wielkanocy jest jajko, jest ono symbolem wiosny i odrodzenia. Tak więc, żurek wielkanocny jest również znany jako symbol nowego życia. Ale rzecz w tym, że nie każdy robi ładną zupę wielkanocną, a wiele osób robi ją źle.

Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na smaczną zupę wielkanocną, a także powiem Wam jak ją zrobić.

Składniki:

Bulion z kurczaka – 1 filiżanka (250 ml)

Imbir – 1 łyżka

Czosnek – 2 ząbki

Cebula – 1 średnia (pół)

Zielony groszek – 2 filiżanki (500 ml)

Ziemniak – 2 średnie

Pietruszka – 2 łyżki

Sól – 1 łyżka

Czarny pieprz – ¼ łyżki

Olej do gotowania – 1 łyżka

Masło – 1 łyżka

Oliwa z oliwek – 1 łyżka

Sposób przygotowania:

1. Umyj ziemniaka i pokrój na małe kawałki.

2. Umieść bulion z kurczaka, imbir, czosnek, cebulę i zielony groszek w głębokiej patelni i gotuj przez 2 do 3 minut.

3. Dodaj kawałki ziemniaka w bulionie i gotuj przez kolejne 5 do 6 minut.

4. Dodaj sól i pieprz do smaku.

5. Na patelni rozgrzej odrobinę masła i oliwy z oliwek.

6. Wlej na patelnię ugotowaną zupę.

7. Gotuj przez 2 do 3 minut.

8. Udekorować pietruszką.

9. Podawać na gorąco.

Zakończenie:

Mam nadzieję, że spodobał Ci się mój przepis na zupę wielkanocną, a także jeśli chcesz wiedzieć jak ją zrobić to możesz skorzystać z przepisu.