7 najlepszych sposobów na zrobienie Chia Puddingu

Chia pudding jest jednym z najsmaczniejszych przepisów na śniadanie, ale większość ludzi nie wie, jak zrobić ten pudding. Postanowiłam więc podzielić się najlepszymi przepisami, abyś mógł tego spróbować.

Co to jest Chia pudding?

Chia pudding to pudding wykonany z nasion chia. Nasiona chia to nasiona Salvia hispanica i pochodzą z Meksyku. Nasiona Chia są najlepszym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 i mają wysoką wartość odżywczą.

Jakie jest zastosowanie nasion Chia?

Nasiona Chia są bogate w kwasy tłuszczowe omega-3 i białko. Nasiona Chia są dobrym źródłem błonnika i są bardzo dobre dla serca. Zawierają antyoksydanty, które chronią nasz organizm przed wolnymi rodnikami. Nasiona Chia są również nazywane superfoods i są bardzo dobre dla mózgu.

Dlaczego pudding Chia jest lepszy niż owies?

Owies jest bardzo dobry dla serca, ale jest ciężki i pełen węglowodanów. Chia pudding jest lekki i ma mniej węglowodanów. Zawartość błonnika w Chia puddingu jest wyższa niż w płatkach owsianych. Nasiona Chia są również bardzo dobre dla naszego układu pokarmowego. Owies nie jest trawiony przez organizm. Natomiast nasiona Chia są trawione przez organizm. Tak więc, otrzymujemy dużo energii z nasion chia i jest to zdrowe śniadanie.

Jak zrobić pudding z chia?

Wymieszaj 2 części wody i 1 część mleka. Weź pojemnik i dodaj 3 szklanki wody i 1 szklankę mleka. Dodaj 1/2 szklanki nasion chia do wody i dobrze wymieszaj. Pozwól mu odpocząć przez 2 do 3 minut. Gdy będzie już dobrze wymieszany, wymieszaj go i odstaw na bok. Teraz dodaj mieszaninę do miski i umieść ją w lodówce na 3 do 4 godzin. Po tym czasie, będzie gotowy. Możesz zrobić to w dowolnym kształcie, który lubisz. Możesz nawet zrobić go w puddingu lub muffinie.

Wnioski:

Tak więc, to były jedne z najlepszych sposobów na zrobienie puddingu chia. Mam nadzieję, że ci się podobało. Proszę nie zapomnij polubić naszej strony i podzielić się naszym artykułem ze swoimi przyjaciółmi. Jeśli masz jakieś pytania, prosimy o komentarz poniżej.