Gotowanie z dziećmi – Jak zrobić pyszny domowy pasztet

Pate jest danie z mięsa mielonego, zwykle wołowiny lub wieprzowiny. Można go rozprowadzić na chlebie lub jeść sam jako smarowidło do kanapek.

Jest to pierwsza rzecz, która uderzy cię w umysł, gdy zobaczysz słowo pasztet. Istnieje wiele pasztetów, które są dostępne na rynku, ale znajdziesz tylko najlepszy domowy pasztet w kuchni.

Nie ma wątpliwości, że domowej roboty pasztet jest najlepszy, ponieważ jest wykonany od podstaw i nie ma konserwantów. Ale, to nie znaczy, że trzeba zrobić pasztet od podstaw. Jeśli szukasz zdrowej alternatywy, to możesz zrobić pasztet z pomocą swoich dzieci.

Oto kilka prostych i łatwych kroków, aby zrobić pyszny domowy pasztet.

Składniki:

1/2 funta wołowiny, kurczaka lub wieprzowiny

1 funt chudej mielonej wołowiny

Sól i pieprz

Musztarda

Oliwa z oliwek

Chleb

Jak zrobić pasztet:

Metoda gotowania:

Możesz przyrządzić mięso w dowolny sposób, ale ja zaproponuję Ci zrobienie pasztetu w piekarniku.

Rozgrzej piekarnik do 350°F.

Nasmaruj tłuszczem formę do pieczenia o wymiarach 9×9.

Umieść mielone mięso w wysmarowanej tłuszczem formie i dodaj do niego sól i pieprz.

Dodaj musztardę i dobrze wymieszaj.

Przykryć folią i piec przez 20 minut.

Zdejmij pokrywę i piecz przez kolejne 20 minut.

Pozwól mu całkowicie ostygnąć zanim zdejmiesz go z patelni.

Możesz również przygotować pasztet w szybkowarze.

Sposób przygotowania w szybkowarze:

Dodaj 1/2 funta mielonego mięsa, sól i pieprz do szybkowaru.

Zamknij pokrywę i naciśnij przycisk start.

Gotuj przez 15 minut, a następnie pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

Możesz zrobić pasztet w inny sposób, jak lubisz.

Wnioski:

Teraz, jeśli szukasz zdrowego i pysznego przepisu to trafiłeś we właściwe miejsce. W tym poście wyjaśniliśmy, jak zrobić pyszny i zdrowy domowy pasztet.

Nie zapomnij podzielić się tym postem z przyjaciółmi i rodziną.