Indyki to najlepsze mięso, ale trzeba je odpowiednio ugotować. Istnieje tak wiele przepisów dostępnych w Internecie, ale lepiej jest, jeśli przestrzegasz niektórych metod gotowania. Otrzymasz doskonały przepis i jest bardzo łatwy do przygotowania.
Spis treści
Przygotowanie
Jest to najlepsza metoda, jeśli chcesz gotować indyka, ponieważ zajmuje mniej czasu niż inne metody. Jeśli chcesz ugotować indyka prawidłowo, to powinieneś wybrać dużego indyka, ponieważ da ci więcej miejsca do pracy.
Następnym krokiem jest przygotowanie indyka do gotowania. Umyj dokładnie indyka i namocz go na 24 godziny w ciepłej wodzie. Należy odstawić go na kolejną noc.
Następnego dnia ponownie opłucz go ciepłą wodą i trzymaj przez dwie godziny. Po dwóch godzinach powinieneś zabrać go do piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika okaże się, że indyk jest gotowy do pieczenia.
Gotowanie
Teraz można przystąpić do jego gotowania. Temperatura piekarnika wynosi 180 stopni Celsjusza. Musisz odczekać 30 minut, zanim zaczniesz gotować.
Zdejmij pokrywę z piekarnika i przykryj indyka. Teraz przekręć ciepło na niskie. Gotuj go przez kolejną godzinę.
Po tym czasie wyjmij go z piekarnika i pozostaw na kolejną godzinę. Jest to najlepszy czas na wyjęcie indyka z piekarnika.
Wnioski:
Jeśli już wcześniej gotowałeś indyka, wiesz ile czasu zajmie jego przyrządzenie. Tak więc, otrzymasz doskonały wynik, jeśli będziesz przestrzegać tej metody gotowania.