Łatwy przepis na naleśniki z mąki amarantusowej

Najważniejszą rzeczą w jedzeniu jest jego smak i tekstura, ale drugą rzeczą jest to, że jest pyszne. Jeśli mówimy o pysznym jedzeniu, to na pewno zgodzisz się, że naleśnik jest najlepszym daniem, które rozwali twój umysł.

Amarantus jest zbożem, a jego ziarna są podobne do ryżu. Zawiera mnóstwo składników odżywczych, takich jak błonnik, białko i żelazo. Amarantus jest również znany jako indyjski szpinak i jest bezglutenowy.

Zobaczmy więc teraz, jak można zrobić pyszny i chrupiący naleśnik z mąki amarantusowej.

Składniki:

2 filiżanki mąki z amarantusa

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1/4 szklanki mleka

2 jajka

Olej do smażenia

Wskazówki:

Po pierwsze, musimy wymieszać składniki w misce, a następnie dodać do ciasta mieszankę mąki. Po drugie, musimy dodać mleko, a następnie jajka i na koniec dobrze je wymieszać.

Teraz rozgrzewamy patelnię na średnim ogniu i wlewamy do niej 2-3 łyżki oleju. Gdy olej będzie już rozgrzany to wlewamy ciasto na patelnię i rozprowadzamy je jak najbardziej. Następnie przykryj patelnię i smaż naleśnik na małym ogniu przez 10 do 15 minut. Po tym czasie możesz go pokroić i cieszyć się nim z rodziną.

Wnioski:

Tak więc jest to łatwy przepis na naleśniki z mąki amarantowej i możesz go wypróbować w każdej chwili. Daj nam znać, jak podobał ci się ten przepis.