10 najlepszych przepisów na naleśniki Low-Carb

Wszyscy wiemy, że naleśniki są nie tylko pyszne, ale również bardzo popularne wśród dzieci. Ale dla dorosłych tradycyjne naleśniki nie są dobrym rozwiązaniem.

Nie jemy naleśników bardzo często, a powodem tego jest fakt, że przepisy na naleśniki nie są smaczne i zdrowe w tym samym czasie. Tak więc, tutaj dzielimy się jednymi z najlepszych przepisów na naleśniki low-carb, które sprawią, że twój dzień i twój żołądek.

Low-Carb Naleśniki bez mięsa

Te naleśniki to świetny pomysł na śniadanie i nie musisz dodawać żadnych składników, aby je zrobić. Wszystko, czego potrzebujesz, to przygotowanie ciasta i gotowanie go. Rezultatem będą miękkie i puszyste naleśniki bez mięsa.

1) Naleśniki z jagodami:

Składniki:

1/2 szklanki mąki migdałowej

1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

1/4 szklanki cukru kokosowego

1/4 łyżeczki cynamonu

Szczypta gałki muszkatołowej

1/2 łyżki ekstraktu z wanilii

1 jajko

Przesiej składniki razem do dużej miski. Dobrze wymieszać i przelać ciasto.

Rozgrzej patelnię i połóż na niej kroplę masła. Wlać ciasto na patelnię i pozwolić mu się gotować przez 1 do 2 minut.

2) Naleśniki z bananem i truskawkami:

Składniki:

1 banan

1/2 szklanki mąki migdałowej

3 łyżki stołowe cukru kokosowego

1/2 łyżki proszku do pieczenia

2 łyżki cukru pudru

1 jajko

1 łyżka oleju kokosowego

Składniki ułożyć w podanej kolejności i dobrze wymieszać. W razie potrzeby dodaj wodę.

Rozgrzej patelnię i wlej na nią ciasto. Niech się gotuje przez 1 do 2 minut.

3) Naleśniki z cynamonem i cukrem:

Składniki:

1 jajko

1 łyżka oleju kokosowego

2 łyżki stołowe cukru kokosowego

1 łyżeczka cynamonu

1/2 szklanki mąki migdałowej

Przesiej składniki i w razie potrzeby dodaj wodę.

Rozgrzej patelnię i wlej do niej ciasto. Niech się gotuje przez 1 do 2 minut.

4) Brzoskwiniowe naleśniki:

Składniki:

1 dojrzała brzoskwinia

1/2 szklanki mąki migdałowej

1 jajko

2 łyżki cukru kokosowego

Przesiej składniki i w razie potrzeby dodaj wodę.

Rozgrzej patelnię i wlej na nią ciasto. Gotować przez 1 do 2 minut.

5) Naleśniki z masłem orzechowym i kokosem:

Składniki:

1/2 szklanki mąki migdałowej

1/2 filiżanki płatków kokosowych

1/2 filiżanki masła orzechowego

2 jajka

Przesiej składniki i w razie potrzeby dodaj wodę.

Rozgrzej patelnię i wlej na nią ciasto. Niech się gotuje przez 1 do 2 minut.

6) Naleśniki z jagodami i bananem:

Składniki:

1 dojrzały banan

1/2 szklanki mąki migdałowej

1/2 filiżanki borówek

1/2 filiżanki płatków kokosowych

1/4 filiżanki cukru kokosowego

1 jajko

Przesiej składniki i w razie potrzeby dodaj wodę.

Rozgrzej patelnię i wlej na nią ciasto. Niech się gotuje przez 1 do 2 minut