Cebula jest najczęściej używanym warzywem na świecie. Ludzie używają cebuli od dawna i ludzie lubią dodawać smak do swoich posiłków, dodając cebulę do swoich potraw.
Powodem wyboru cebuli jest to, że jej smak jest bardzo łagodny, a jej aromat jest bardzo świeży. Cebula jest częstym składnikiem wielu indyjskich przepisów, a w tym poście podzielę się z Wami przepisem na glazurowane cebule.
Te cebule są chrupiące i smaczne. Smak jest podobny do oryginalnych cebul, ale mają one wyjątkowy i pyszny smak.
To, co odróżnia te cebule od normalnych, to glazura, która jest używana do nadania cebuli chrupkości.
1. Glazura cynamonowa
2. Miód i cynamon
3. Cynamon
4. Sok pomidorowy i cynamon
5. Cynamon i pieprz cayenne
6. Cukier, masło i czosnek
A teraz zobaczmy, jak przygotować te cebule:
Składniki:
Cebula
Cukier
Czosnek
Cynamon
Masło
Instrukcje:
Najpierw trzeba porządnie umyć cebulę, a następnie ją posiekać.
Następnie na patelnię wsypujemy cukier i gotujemy przez kilka minut. Po tym czasie dodamy do niego pokrojoną cebulę.
Teraz należy stale mieszać cebulę i pozwolić jej gotować się przez kilka minut.
Na koniec trzeba zdjąć cebulę z patelni i pozwolić jej ostygnąć.
Wnioski:
Mam nadzieję, że podobała Ci się glazurowana cebula, a powodem jej wyboru jest to, że jest bardzo prosta w przygotowaniu, a jej smak jest bardzo przyjemny. Tak więc, daj mi znać swoje myśli i pomysły w polu komentarza poniżej.