Najlepszy przepis na ciasto czekoladowe – składniki, metoda i instrukcje wideo

Jeśli próbowałeś piec ciasta, to być może zdałeś sobie sprawę, że pieczenie ciast jest sztuką. Nie jest łatwo piec ciasta w domu bez doświadczenia w pieczeniu. Jeśli już wcześniej piekłeś ciasta, to będziesz świadomy znaczenia składników.

Składniki:

1 1/2 szklanki mąki

3 łyżeczki proszku do pieczenia

2 łyżki stołowe kakao w proszku

1 łyżeczka sody oczyszczonej

1/4 łyżeczki soli

2 jajka

1/4 szklanki masła (roztopionego)

1/3 szklanki cukru

1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

1/2 szklanki maślanki

1 szklanka gęstej śmietany

Jak zrobić:

Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Farenheita. Nasmaruj 9-calową okrągłą tortownicę sprayem do gotowania. W dużej misce połącz mąkę, proszek do pieczenia, kakao, sodę i sól.

W średniej misce, ubij jajka z cukrem. Dodaj roztopione masło, a następnie ekstrakt z wanilii. Dodaj maślankę i śmietanę do masy jajecznej. Wymieszaj mieszankę mąki z mieszanką jajek, aż do połączenia. Wlać ciasto do przygotowanego naczynia. Piec przez 40 do 45 minut, lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Pozostawić do ostygnięcia przez 30 minut przed usunięciem z patelni.

Instrukcje wideo:

Jak zrobić prosty tort

Jak zrobić prostą babeczkę

Wnioski:

Mam nadzieję, że podobał Ci się przepis na ciasto czekoladowe. Możesz również obejrzeć tutorial wideo, aby dowiedzieć się jak zrobić ciasto czekoladowe. Jeśli masz jakieś sugestie lub komentarze, to nie krępuj się podzielić z nami.