Jest to bardzo łatwy i prosty przepis na ciasto, który można wykonać w mniej niż 30 minut. Podstawowe składniki na ciasto są dookoła. Jest to wilgotne i pyszne ciasto. Jest to jeden z najlepszych przepisów na ciasto czekoladowe dla początkujących.
Składniki:
1 pudełko mieszanki Jiffy
2 filiżanki mąki uniwersalnej
2 filiżanki półsłodkie chipsy czekoladowe
1 kij masła (zmiękczone)
4 jajka
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1/2 szklanki wody
1/2 filiżanki kwaśnej śmietany
1/2 szklanki wiórków czekoladowych
Jak zrobić:
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni Farenheita. Wypełnij dwie 12-kubkowe formy do muffinek foremkami do babeczek. W średniej misce połącz mąkę, sodę oczyszczoną i wiórki czekoladowe.
W osobnej misce utrzyj masło z cukrem. Dodawaj jajka po kolei, na przemian z mąką i śmietaną. Wypełnij przygotowane babeczki do 3/4 wysokości. Piec przez 20-25 minut, lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Ostudzić całkowicie.
Film instruktażowy:
Jak zrobić prostą babeczkę
Wnioski:
Jeśli wypróbowałeś ten łatwy i prosty przepis na ciasto czekoladowe, to z pewnością wypróbujesz inne przepisy na czekoladowe babeczki. Zapraszamy do dzielenia się z nami swoimi pomysłami i komentarzami.