Jeśli planujesz zjeść coś, czego nigdy wcześniej nie próbowałeś, to być może zastanawiasz się nad smakiem i teksturą tego jedzenia. Kiedy mówimy o żywności, możemy podzielić ją na dwie główne kategorie: wegetariańską i niewegetariańską. Żywność wegetariańska składa się z roślin, a żywność niewegetariańska to żywność, która zawiera mięso.
1. Typowy posiłek niewegetariański zawiera chleb, ziemniaki, mięso, warzywa itp.
2. Pierwszym w historii daniem, które zostało przygotowane na świecie była zupa warzywna. Została ona przygotowana przez egipską królową Kleopatrę.
3. Pierwsza restauracja została otwarta w 1674 roku, w Anglii.
4. W roku 1771 otwarto pierwszą restaurację w Ameryce Północnej.
5. W Indiach pierwszą restaurację otwarto w 1876 roku.
6. W Japonii pierwszą restaurację otwarto w roku 1873.
Wnioski:
Jeśli myślisz o spróbowaniu nowej kuchni i nie jesteś pewien co do smaku i tekstury tego jedzenia to spróbuj zrobić ten sam przepis. Będziesz w stanie zrozumieć smak i teksturę potrawy.