Żurek na wielkanocne śniadanie

Wielkanoc to czas, kiedy chcesz cieszyć się smacznymi i pysznymi potrawami przygotowanymi przez członków Twojej rodziny. Ale jeśli jesteś zajęty pracą i nie masz czasu na gotowanie, to nie martw się, bo mamy dla Ciebie rozwiązanie.

Podzielimy się z Tobą przepisem żurku na śniadanie wielkanocne. Jest to szybki przepis i wymaga tylko 2 składników. Zobaczmy więc, jak przygotować to danie.

Składniki:

Na 1 filiżankę żurku:

1. 250 gramów świeżych pomidorów.

2. 100 gramów czerwonej papryki

3. 1 cebula

4. ½ łyżeczki soli

5. Szczypta czarnego pieprzu

6. 3 filiżanki wody

7. ¼ filiżanki octu

Dla jajka:

1. 1 jajko

2. Sól

3. Czarny pieprz

4. Chleb

Jak przygotować żurek:

Wystarczy dodać wszystkie składniki do wody. Nie trzeba gotować wody, ponieważ żurek nie jest przeznaczony do gotowania.

Czas gotowania:

Żurek trzeba gotować przez 40 minut. W tym czasie woda stanie się lekko kwaśna.

Czas serwowania:

To danie podaje się na zimno, więc trzeba je podać w temperaturze pokojowej. Żurek będzie gotowy w kilka minut i bez problemu można go podać członkom rodziny.

Wnioski:

Jest to najlepszy przepis na Wielkanoc i możesz go łatwo wykonać. Jeżeli ty chcesz dodawać jakaś przyprawiać ten naczynie, then ty możesz robić mię łatwo.

Jeżeli ty chcesz znać więcej przepisy, ty możesz odwiedzać nasz blog.