Wszyscy wiemy, że naleśniki są nie tylko pyszne, ale również bardzo popularne wśród dzieci. Ale dla dorosłych tradycyjne naleśniki nie są dobrym rozwiązaniem.
Nie jemy naleśników bardzo często, a powodem tego jest fakt, że przepisy na naleśniki nie są smaczne i zdrowe w tym samym czasie. Tak więc, tutaj dzielimy się jednymi z najlepszych przepisów na naleśniki low-carb, które sprawią, że twój dzień i twój żołądek.
Low-Carb Naleśniki bez mięsa
Te naleśniki to świetny pomysł na śniadanie i nie musisz dodawać żadnych składników, aby je zrobić. Wszystko, czego potrzebujesz, to przygotowanie ciasta i gotowanie go. Rezultatem będą miękkie i puszyste naleśniki bez mięsa.
Spis treści
1) Naleśniki z jagodami:
Składniki:
1/2 szklanki mąki migdałowej
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/4 szklanki cukru kokosowego
1/4 łyżeczki cynamonu
Szczypta gałki muszkatołowej
1/2 łyżki ekstraktu z wanilii
1 jajko
Przesiej składniki razem do dużej miski. Dobrze wymieszać i przelać ciasto.
Rozgrzej patelnię i połóż na niej kroplę masła. Wlać ciasto na patelnię i pozwolić mu się gotować przez 1 do 2 minut.
2) Naleśniki z bananem i truskawkami:
Składniki:
1 banan
1/2 szklanki mąki migdałowej
3 łyżki stołowe cukru kokosowego
1/2 łyżki proszku do pieczenia
2 łyżki cukru pudru
1 jajko
1 łyżka oleju kokosowego
Składniki ułożyć w podanej kolejności i dobrze wymieszać. W razie potrzeby dodaj wodę.
Rozgrzej patelnię i wlej na nią ciasto. Niech się gotuje przez 1 do 2 minut.
3) Naleśniki z cynamonem i cukrem:
Składniki:
1 jajko
1 łyżka oleju kokosowego
2 łyżki stołowe cukru kokosowego
1 łyżeczka cynamonu
1/2 szklanki mąki migdałowej
Przesiej składniki i w razie potrzeby dodaj wodę.
Rozgrzej patelnię i wlej do niej ciasto. Niech się gotuje przez 1 do 2 minut.
4) Brzoskwiniowe naleśniki:
Składniki:
1 dojrzała brzoskwinia
1/2 szklanki mąki migdałowej
1 jajko
2 łyżki cukru kokosowego
Przesiej składniki i w razie potrzeby dodaj wodę.
Rozgrzej patelnię i wlej na nią ciasto. Gotować przez 1 do 2 minut.
5) Naleśniki z masłem orzechowym i kokosem:
Składniki:
1/2 szklanki mąki migdałowej
1/2 filiżanki płatków kokosowych
1/2 filiżanki masła orzechowego
2 jajka
Przesiej składniki i w razie potrzeby dodaj wodę.
Rozgrzej patelnię i wlej na nią ciasto. Niech się gotuje przez 1 do 2 minut.
6) Naleśniki z jagodami i bananem:
Składniki:
1 dojrzały banan
1/2 szklanki mąki migdałowej
1/2 filiżanki borówek
1/2 filiżanki płatków kokosowych
1/4 filiżanki cukru kokosowego
1 jajko
Przesiej składniki i w razie potrzeby dodaj wodę.
Rozgrzej patelnię i wlej na nią ciasto. Niech się gotuje przez 1 do 2 minut